Igf-1 Wikipedia

Igf-1 Wikipedia

Deze bindingseiwitten zorgen voor een langere halfwaardetijd. Met IGF-1 wordt het impact van de GH-onderdrukkende therapie bij acromegalie gecontroleerd. Ook de behandeling van een GH-tekort met synthetisch GH wordt vervolgd middels IGF-1. Afhankelijk van het behandeldoel wordt gestreefd naar gemiddelde IGF-1 waarden (onderhoudsdosis) of naar hoog-normale waarden (bij inhaalgroei in kinderen). De hoeveelheid IGF-1 in het bloed is zeer sterk afhankelijk van de leeftijd.

Mpox-ziekte: Het Antivirale Tecovirimat (tpoxx) Is In Klinisch Onderzoek Niet Effectief Gebleken

Voor elke leeftijd gelden bijbehorende boven- en ondergrenzen. Een buisje bloed wordt afgenomen uit een ader aan de binnenkant van de arm, meestal in de plooi van de elleboog. Om deze ader goed te kunnen zien en voelen wordt een stuwbandje strak om de bovenarm getrokken. In de ader wordt geprikt met een holle naald waardoor het bloed in het buisje wordt gezogen. De naald wordt maar één keer gebruikt en daarna vernietigd.

  • De meest efficiënte vorm van IGF is Long R3 IGF-1, dat is chemisch veranderd, het heeft namelijk veranderingen in de aminozuurvolgorde die het beletten zich te binden aan proteïnen in het menselijk lichaam.
  • Afhankelijk van het behandeldoel wordt gestreefd naar gemiddelde IGF-1 waarden (onderhoudsdosis) of naar hoog-normale waarden (bij inhaalgroei in kinderen).
  • Daarnaast heeft het various herstel- en opbouwende functies (vooral in de puberteit).Deze groeifactor werkt echter op de meeste cellen van ons lichaam.
  • Welke receptoren precies door de IGF gebruikt worden is nog niet precies bekend.
  • Het wordt voornamelijk gemaakt in de lever en regelt de groei.

De aanmaak van IGF-1 wordt geregeld door groeihormoon (GH) dat geproduceerd wordt in de hypofyse, een belangrijke hormoonklier in de hersenen. Een tekort of een overmaat van IGF-1 hangt direct samen met een tekort of een overmaat GH. Een tekort of een overmaat van IGF-1 hangt direct samen met een tekort of een overmaat aan Groei Hormoon. De eiwitten die voor de regulering van IGF-1 en IGF-2 zorgen staan bekend als de ‘insuline-achtige groeifactor-bindende proteïnen’. Gedurende de verdere toename van de leeftijd daalt de hoeveelheid IGF-1 bij. Insuline-achtige groeifactoren (afgekort IGF) zijn een groep polypeptiden die homoloog zijn aan het hormoon insuline.

Zowel de insulinereceptor (IR) als de IGF1R stimuleren de celdeling en daarmee ook de groei van kanker2. Leren en geheugen vereisen insuline/IGF-1-signalering en verhoogde IGF-1 was gecorreleerd aan verbeterd geheugen en verhoogd quantity van de hippocampus2. Bovendien presteerden bij patiënten met de ziekte van Parkinson (PD) met lage serum-IGF-1-spiegels slechter op taken die de cognitieve functie testen2.

Van De Kind 2-diabetici In De Leeftijd Van Sixteen Tot Forty Four Jaar

IGF’s vormen een van de schakels binnen het complexe systeem waarmee cellen met hun fysiologische omgeving communiceren. Dit complexe systeem bestaat uit twee celoppervlakreceptoren (IGF1R en IGF2R), twee liganden (IGF-1 en IGF-2), een familie van zes IGF-bindende eiwitten (IGFBP 1-6) en een groep enzymen die voor de afbraak (katabolisme) van deze eiwitten verantwoordelijk is. Afhankelijk van het behandeldoel wordt gestreefd naar gemiddelde IGF-1 waarden (onderhoudsdosis) of naar hoog-normale waarden. IGF-1 is een groeifactor die van belang is voor de overleving van oligodendrocyten en het op gang brengen van myelinisatie. Daarnaast heeft het diverse herstel- en opbouwende functies (vooral in de puberteit).Deze groeifactor werkt echter op de meeste cellen van ons lichaam. De groeifactor oefent zijn effect op de cellen uit door middel van een receptor, Anabole steroiden kopen de IGF-I-receptor.

Long® R3 IGF-1 werkt belangrijk sterker dan het normale IGF-1. Dit is toe te schrijven aan de verminderde affiniteit van Long® R3 IGF-1 voor alle bekende bindingseiwitten, vooral IGFBP three. Deze bindende proteïnen remmen normaal de biologische werking van IGF-1. Muizen met verlaagd serum IGF-1 cognitieve stoornissen hebben die worden omgekeerd wanneer IGF-1 aan de muizen wordt toegediend2.

Insuline-achtige groeifactor 1 (IGF-1) is een prominente groeifactor die veel van de groeibevorderende effecten van groeihormoon (GH) uitvoert door GH’s stimulatie van IGF-1-afgifte uit de lever.1. IGF-1 wordt beschouwd als een risicofactor voor de prostaat kanker en hoge serumniveaus van IGF-1 worden geassocieerd met een verscheidenheid aan verschillende soorten kanker2. De meest efficiënte vorm van IGF is Long R3 IGF-1, dat is chemisch veranderd, het heeft namelijk veranderingen in de aminozuurvolgorde die het beletten zich te binden aan proteïnen in het menselijk lichaam. Hierdoor krijgt het een veel langere halfwaardetijd van uur. Long® R3 IGF-1 is een analogon (afgeleide) van IGF-1 van eighty three aminozuren bestaand uit de volledige menselijke IGF-1 met substitie van een Arg (R) voor Glu (E) op positie drie (vandaar R3) en een further keten van 13 aminozuren bij het N-uiteinde (N-terminus). Dit analogon van IGF-1 is geproduceerd met de bedoeling de biologische activiteit van het IGF-1 peptide te verhogen.

IGF-1 (insulin-like progress factor) is een op insuline gelijkende groeifactor en werd vroeger somatomedine-C genoemd. Het is een hormoon dat voornamelijk in de lever wordt gemaakt. Tijdens de puberteit bereikt het zijn hoogste concentratie in het bloed. IGF-1 wordt gereguleerd door het humaan groeihormoon (HGH). IGF-1 wordt in de bloedcirculatie gebonden aan verschillende eiwitten waarvan IGFBP-3 het voornaamste bindingseiwit is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *